юридична відповідальність реферат право

юридична відповідальність реферат право


Мета та завданнями даної роботи. Мета роботи полягає в комплексному теоретичному дослідженні юридичної відповідальності на базі аналізу українського законодавства та поглядів науковців. Згідно з метою роботи визначені наступні основні завдання дослідження: - дослідження поняття та ознак юридичної відповідальності; - аналіз принципів та функцій юридичної відповідальності; - характеристика підстав та видів юридичної відповідальності.


Класифікація юридичної відповідальності надає можливість дослідити останню як складний, системний і багатофункціональний інститут, з’ясувати місце юридичної відповідальності.  ≡ Теорія держави та права (Лекції) ≡ Види юридичної відповідальності та їх характеристика. Пошук по сайту. Види юридичної відповідальності та їх характеристика. 2. Види юридичної відповідальності та їх характеристика. Вивчення юридичної відповідальності неможливе без ґрунтовного аналізу її видів.


та конституційного права. ЮРИДИЧНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ. Курсова робота: Студента 3 курсу 4 групи.  Юридична відповідальність може служити не тільки метою зміцнення законності і захисти порушених прав і свобод громадян і інших осіб. У руках держави вона легко може перетворитися в легалізований засіб розправи і масових репресій. Держава, її органи, намагаючись викорінити правопорушення, створити стабільний правопорядок у деяких випадках використовують такі методи боротьби, що самі перетворюються в правопорушників і злочинців.


Юридична відповідальність — це передбачені законом вид і міра державно-владного (примусового) зазнання особою втрат благ особистого, організаційного і майнового характеру за вчинене правопорушення. Ознаки юридичної відповідальності такі. 1. Спирається на державний примус у формі каральних і правовідновлюючих (компенсаційних) способів. Державний примус — це державно-владний вплив відповідних державних органів і службових осіб на поведінку людей.


Юридична відповідальність за правопорушення найгостріша тема правової науки. Поняття ознаки види принципи цілі та функції юридичної відповідальності. Обставини що виключають юридичну відповідальність та підстави звільнення від неї.  Реферат. на тему: «Юридична Відповідальність» Підготував: Слухач 454 групи Зайцев А.А. Білгород - 2008 р. План. Вступна частина. 1. Поняття, ознаки і види юридичної відповідальності. 2. Принципи юридичної відповідальності. 3. Цілі та функції юридичної відповідальності. 4. Обставини, що виключають юридичну відповідальність, та підстави звільнення від неї. Заключна частина (підбиття підсумків).


Авторські права на реферати належать їх авторам. Юридична відповідальність.  Право - це специфічна форма регулювання поведінки людей, сукупність правил поведінки (норм), встановлених або санкціонованих державною владою, що виражають інтереси, потреби та надії переважної більшості громадян, що створили державу з метою захисту їх прав, свобод і власності, стабілізації суспільних відносин, встановлення цивілізованого правового порядку в країні, зміцнення і розвитку держави. Сучасне суспільство надало людині широкі права і свободи, до використання яких необхідно підходити відповідально.  Юридична відповідальність на відміну від інших видів відповідальності (моральної


З дисципліни «Теорія держави і права України». На тему «Правопорушення. Юридична відповідальність». Виконала студентка. Групи Ю – 220.  За їх вчинення встановлена юридична відповідальність. Матеріальні проступки — це суспільне небезпечні протиправні діяння, які полягають у винному (умисному чи необережному) заподіянні шкоди майну підприємства його працівником.


Юридична відповідальність - це вид соціальної відповідальності, що полягає в застосуванні державою до правопорушника певних заходів примусу, передбачених санкціями правових норм. Єдиною підставою для юридичної відповідальності є склад правопорушення. Якщо поведінка суб'єкта не має ознак правопорушення, то ця особа не підлягає юридичній відповідальності. Найбільш поширеною в науковій літературі є класифікація юридичної відповідальності на підставі належності до правової галузі й, одночасно, виду правопорушення, з яким вона пов'язана. У такому ракурсі виділяють чотири види юридичної ві


Юридична відповідальність — різновид соціальної відповідальності, який закріплений у законодавстві і забезпечуваний державою юридичний обов'язок правопорушника пізнати примусового позбавлення певних цінностей, що йому належать. Іншими словами, це застосування до винної особи примусових заходів за вчинене правопорушення. Юридична відповідальність виступає основним і самостійним різновидом соціальної відповідальності.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

решебнік по белорусской літературе 7 клас лазарук логінава

гдз по природе 4 класс зошит ірина жаркова лариса мечник

гдз зарубіжна література 7 класс відповідь за планом